Praktijk Mana Badhoevedorp - Massage en Pedicure

Massages

Massage is al duizenden jaren oud en wordt nog steeds in vele landen toegepast om mensen te helpen bij de preventie en de behandeling van allerlei lichamelijke klachten.
Praktijk Mana maakt gebruik van de volgende soorten massage.

Herstel van spieren en pezen: Sportmassage
Sportmassage zorgt voor een betere doorbloeding van spieren en pezen. Hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd en wordt het herstel bevordert. Deze vorm van massage bestaat uit stevige snelle handgrepen.

Praktijk Mana - StoelmassageVerminderen van stressgerelateerde klachten: Stoelmassage
Stoelmassage is een actieve (energie-opwekkende) massage.  Door middel van een korte drukpuntmassage op een speciale stoel worden stress gerelateerde klachten behandelt. Heeft u bijvoorbeeld last van pijnlijke of stijve schouders of een pijnlijke rug? Een stoelmassage zorgt voor ontspanning en verlichting.
Behalve door stress is een goede houding op de werkplek zeer belangrijk. Een goed advies hierover kan klachten voorkomen.

Totale ontspanning: Ontspanningsmassage
Ontspanningsmassage is een combinatie van klassiek en intuïtieve massage met als doel totale ontspanning. Heeft u last van stress, bent u onrustig of slaapt u slecht? Een regelmatige ontspanningsmassage kan zorgen voor rustpunten waardoor u een hectisch leven beter aankan.

Overbelasing van de spieren: Triggerpoint
Myofasciale pijn is een medische term om pijn te omschrijven die spieren kunnen geven in ons lichaam. Triggerpoints zijn hier vaak de oorzaak van. Het zijn kleine voelbare knopen die in de spieren ontstaan door overbelasting en die zorgen voor uitstraling van pijn. Opmerkelijk is dat het pijngebied zich ergens anders kan bevinden dan de triggerpoint.
Door druk uit te oefenen op de triggerpoints worden de verdikkingen in de spieren en de daarbij behorende pijn in de spieren behandelt.Praktijk Mana - triggerpoint massage

Blokkades in de energiebanen: Shiatsu en Voetreflexmassage
Het lichaam transporteert energie in de bloedbaan, lymfevaten en zenuwen. Als er een verstoring is in dit transport zal het lichaam reageren door middel van een pijnreactie.

Shiatsu en Voetreflexmassage zijn behandelingen die ervoor zorgen dat de blokkades in de energiebanen (ook wel meridianen genoemd) worden opgeheven.

Bij een Shiatsu massage wordt met de de vingers druk gegeven op de energiebanen op het gehele lichaam om blokkades aan te pakken.
Voetreflexmassage focust op de voeten, de plek waar alle energiebanen uitkomen. De voeten weerspiegelen het gehele lichaam. Door behandeling van specifieke plekken op de voeten worden energiebanen aangesproken en blokkades opgeheven.

Deze twee vormen van massage worden toegepast ter behandeling van onder andere de volgende klachten:

*Migraine, spierpeesproblemen, oorsuizingen
*Jicht, spatadres, allergie
*Koude voeten, lage rug klachten, oedeem (vochtophoping)
*Hooikoorts, tandvleesbloeding, tenniselleboog
*Aangezichtspijn, kaakholteontsteking
*Golfersarm, kaakproblemen
*Knieklachten, pijn linkerzijde, droge huid
*Bovenarm klachten, eczeem, vaak verkouden
*Blaasontsteking, nekklachten, hamstring

Neem contact op