Praktijk Mana Badhoevedorp - Massage en Pedicure

Over Praktijk Mana

Het begint met een droom, dan komt de wil, gevolgd door de uitkomst

Het begin
Masseren is er bij ons thuis met de paplepel ingegoten.
Van kleins af aan werd ik door mijn ouders al gemasseerd, voor hoofdpijn namen wij geen aspirine maar masseerden wij hoofd en nek waardoor de pijn verdween. Door de energie te laten stromen gingen klachten weg, zo zou ik later begrijpen.

Een droom

Door te leven en beleven kwam ik tot de conclusie dat er meer was tussen lichaam en geest. De droom om hierover meer te gaan leren begon bij een opleiding tot voetreflexoloog. Deze opleiding gaf mij veel kennis over de anatomie en de functie van het lichaam maar leerde mij vooral ook over de mogelijkheid om energiestromen bij een patiƫnt in evenwicht te brengen.

Een wil
Ik heb mijn diploma tot voetreflexoloog en sportmasseur behaald en inmiddels vele andere soorten massagecursussen gevolgd met als doel alles te weten te komen over de mogelijkheden die, met enige extra hulp, het menselijk lichaam heeft om zichzelf te genezen.
Het gevoel, de kennis en de wil is er om te beginnen, daarbij past een mooie naam.

Naam
Mana komt in verschillende culturen voor en is een mythologie die onder andere beschreven wordt als een levenskracht van alles wat goed is, zoals liefde en vrede. De energie is ook afkomstig uit verschillende culturen en heeft meerdere betekenissen. Het is gebaseerd op het idee dat de vitale energie bij de mens door de energiebanen (meridianen) stroomt.

De uitkomst
De verkregen kennis en inzichten kan ik nu in praktijk brengen.

Manon van der Spoel is aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen:

Nederlands Genootschap voor Sportmassage

Nederlandse Vereniging voor Voetreflextherapeuten

Triggerpoint coach